April 2012 - "Sådan arbejder Vedbæk skole med ESCO"

På Vedbæk skole har arbejdsgruppen fra start haft fokus på god kommunikation i forhold til de tre interessentgrupper; forældre, lærere og elever.

Det skyldes primært skoleleder Toni Besjakovs prioritering. "Jeg vil hellere bruge god tid i opstartsfasen, så jeg får alle mine interessenter med mig. Det kan godt være, at jeg kommer lidt bagud på point i starten, men jeg tror det vil give os noget i sidste ende."  Forklarer hun.

Status på Vedbæk skole er nu, at:

  • Forældregruppen er informeret, og to ekspertforældre er med på sidelinjen
  • Eleverne har fået pirret deres nysgerrighed, og mange ønsker at være med i den nye energi-elevgruppe
  • Lærerne er informeret og hjulpet på vej med gode ideer. 

De tre grupper har forskellige roller i forhold til ESCO, og det blev der taget hensyn til, da de blev informeret om projektet.

Ekspertforældre 
Meget tidligt blev skoleIntra brugt til at efterlyse forældre, der var interesseret i energiprojektet. Det resulterede i, at to fædre, der selv arbejder med energibesparelse til dagligt, meldte sig til at være med på sidelinjen. De to ekspertforældre har givet Toni en stor tryghed. Det har været meget værdifuldt, at de to fædre løbende har bidraget med kritiske og konstruktive spørgsmål til projektet.

Nysgerrige elever
Selvom ESCO ikke er skudt rigtig i gang på Vedbæk skole, besluttede arbejdsgruppen at eleverne burde præsenteres for en lille ESCO teaser. Derfor er der hængt "Vidste du" og "Gæt" kort op på skolens gange som pirrer elevernes nysgerrighed. Toni har desuden besøgt alle klasser, hvor hun har fortalt om det kommende projekt med energibesparelse.

Lærerne har en afgørende rolle
Lærerne spiller en helt central rolle som igangsættere af energiprojekter. Derfor skal de klædes godt på til deres arbejde. Arbejdsgruppen har derfor planlagt et Pædagogisk Rådsmøde, hvor der kommer fokus på ESCO. ”Tanken er, at vi i fællesskab skal udvikle de gode ideer, som lærerne kan arbejde videre med” forklarer Toni.

Arbejdsgruppe

Karin Grüttner
Kontaktperson
Afdelingsleder
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  

Bjarne Bremholm

Souschef
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Tlf: 45 94 23 23


Claus Jensen
Teknisk serviceleder
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Lasse Zetterström

Naturfagsvejleder