Minister imponeret over skolebørn i RudersdalEfter Josephine, 5. a fra Vedbæk Skole, sidste år vandt ESCO’s logo konkurrence, overvejede klassen i fællesskab, hvad præmien skulle bruges til. Eleverne fandt på mange forskellige forslag og blev til sidst enige om en hyttetur – med ekstra krymmel.

I starten af Pinsen indtog klassen en hytte, som ligger et stykke udenfor Hørsholm.  

Om fredagen blev undervisningstiden brugt til en anderledes udeskoledag, hvor klassens lærere havde tænkt kreativt for at inddrage naturens materialer i undervisningen. Det blev blandt andet til flot tingfinderkunst.

Der blev også tid til kammeratligt rundboldspil og ture til den nærliggende sø med en gynge, som svingede ud over vandet. Det var både vådt og godt.Om aftenen var der discofest med en overraskelse i form af en street/discodanser, der kom og underviste og gav fif til nye ”moves”.

Festlokalet var fyldt med heliumballoner, som var festlige og kunne give sjove pivende stemmer.Der var bålhygge, pizzaer, isvafler med det HELE og frisk brød fra bageren næste morgen før en flok trætte børn tog hjem efter ”den fedeste hyttetur ever”.

På Vedbæk skole har to lærere fundet på en rigtig god ide. De har gjort energibesparelse til noget spændende og udfordrende for elever på alle klassetrin.

Elsebeth Troelsgård og Katja Vinholt er med i arbejdsgruppen på Vedbæk skole. Da de blev bedt om at overveje, hvordan Vedbæk skole kunne arbejde med energibesparelse, lod de sig inspirere af "vidste du" listen. En liste som blev præsenteret på et kick off seminar i september måned sidste år. Elsebeth forklarer, at valget faldt på denne liste, fordi de ønskede at pirre elevernes nysgerrighed og få dem til at tage ejerskab for projektet.

Læs mere: Maj 2012 - Vedbæk Skole sætter ESCO på kortet.

Vedbæk Skole har afholdt to temadage, hvor skolens normale skema var afløst af ESCO aktiviteter. Pointen med dagene var at sikre, at alle elever fik viden om energi- og miljørigtig adfærd.

Der var ingen krav til undervisningens form, så eleverne har arbejdet med alt lige fra plancher, drama, video, musik, fysikforsøg, madlavning og meget meget mere. 

6. klasserne tog udgangspunkt i bogen KlimaNørd og Ramasjangsiden Nørd. Der blev arbejdet med forsøg i fysiklokalet og miljøvenlig madlavning i hjemkundskab.

På Vedbæk skole har arbejdsgruppen fra start haft fokus på god kommunikation i forhold til de tre interessentgrupper; forældre, lærere og elever.

Det skyldes primært skoleleder Toni Besjakovs prioritering. "Jeg vil hellere bruge god tid i opstartsfasen, så jeg får alle mine interessenter med mig. Det kan godt være, at jeg kommer lidt bagud på point i starten, men jeg tror det vil give os noget i sidste ende."  Forklarer hun.

Status på Vedbæk skole er nu, at:

Arbejdsgruppe

Toni Besjakov
Kontaktperson
Skoleleder
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Tlf: 45 89 33 55

Flemming Rosner Sørensen
Teknisk servicemedarbejder
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Bente Helweg Mikkelsen 
Lærer