Nogle af kommunens skoler har oplevet problemer med rengøringspersonalet, der ikke slukker lyset efter sig, når de er færdige med at gøre rent, og det koster mange penge.


På Nærum Skole er det sket, at lyset brænder, fra rengøringsselskabet starter på skolen om eftermiddagen og helt frem til næste morgen, hvor den første servicemedarbejder møder på arbejde. Teknisk Serviceleder Mogens Slotved Nielsen fortæller, at det er frustrerende, fordi de gør en stor indsats for at sparer på energien. ”Skolen har et stramt budget, det mærker vi helt tydeligt på vedligeholdelseskontoen, derfor sætter min kollega og jeg en stor ære i at spare på energien”. Hver eftermiddag gennemgår Mogens eller hans kollega Nikolaos skolen. De tjekker, at alt er lukket og slukket, inden de selv forlader bygningerne kl. 17:00. Omkring samme tid begynder rengøringspersonalet deres arbejde.

Tændt lys koster 600 kroner

Mogens har gentagende gange kontaktet rengøringspersonalet, deres ledelse og kommunens egen rengøringskonsulent for at gøre opmærksom på problemet. Dog uden held. En dag i november havde Mogens den tidlige vagt – han mødte en skole, der var næste fuldt oplyst. Der var tændt lys i hele mellemskolen, biblioteket og hele kældergangen, hvor kun rengøringspersonalet kommer. ”Jeg gik simpelthen i gang med at tælle alt det lys, der var tændt – og så regnede jeg mig frem til, at det havde kostet skolen ca. 600 kr. denne gang”. Mogens skrev en mail til rengøringsselskabet, hvor han redegjorde for sit regnestykke.

Det nytter at reagere!

Nærum Skolen har også i en periode haft nogle problemer med kvaliteten af rengøringen. Derfor har skolen nu fået en midlertidig aftale, hvor en medarbejder fra rengøringsselskabet, tjekker alt meget tidligt om morgen”. Mogens forklarer ”vi har den aftale, at han fortæller om alt lys var slukket, da han gennemgik skolen.”

Mogens står tilbage med et håbefuldt syn på fremtiden og en følelse af, at hans lille regnestykke har været med til at gøre en forskel.