Fredagsturen på Egebækskolen


Hver fredag går to elever fra Egebækskolen en ESCO-tur, med deres tekniske servicemedarbejder Martin Tingrupp-Møller. Eleverne aflæser el og varmeforbrug i skolens fire bygninger.

Martin har instrueret eleverne i, hvordan de skal læse fra venstre mod højre. Eleverne læser tallene højt, og Martin noterer dem i sin lille notesbog.

Vandforbruget kan kun aflæses i hoverbygningen ”Derfor får vi desværre ikke et nuanceret billede af vores vandforbrug, men de andre målinger giver os et godt udgangspunkt for at se, hvor vi kan spare.” fortæller Martin

Han har gået denne runde hver uge siden januar 2012. ”Planen er, at bruge tallene til at lave tabeller så vi kan se, hvordan forbruget har udviklet sig.” forklarer han.

Egebækskolens elever har særlige behov i forhold til struktur og rutine. Derfor er denne tur med Martin sat i system. Ved fredagens morgensamling bliver de to udvalgte elever, mindet om at de skal på tur. Klokken 10:00 kommer Martin og henter dem i klassen.    

”Jeg er hverken forælder eller lærer. Eleverne ved, at de godt kan lave lidt sjov med mig, for jeg skal ikke opdrage eller skælde ud.” forklarer Martin. ESCO-turene med Martin er meget populære.