Virksomhedsbesøg: Lær om energi, affald, vand og miljø hos YderZonen

YderZonen er et miljøformidlingsprojekt, hvor skoleklasser kan lære om vand, energi og affald. Målet er at gøre eleverne til aktive deltagere, der eksperimenterer, reflekterer og træffer valg omkring miljøspørgsmål.

Man besøger YderZonen som opdagelsesrejsende. En ekspedition formes som en fortælling, der leder deltagerne igennem en af YderZonens mange verdener. Det kan være energiens, affaldets eller vandets verden, hvor deltagerne gør stop ved forskellige stationer undervejs for at udforske og finde svar. Besøget foregår i krydsfeltet mellem leg og læring, mellem flow og fordybelse, mellem hands-on og minds-on.

Tilpas besøget til alder og niveau

Ekspeditionerne kan varieres og kombineres og tilpasses de besøgendes alder og faglige niveau. Ved stationerne sættes deltagerne i situationer, hvor de må eksperimentere, træffe valg og argumentere for dem. Målet er at motivere dem til at engagere sig og udvikle deres kompetencer, så de kan give deres bidrag til en bæredygtig verden.

Som en del af besøget på YderZonen inviteres eleverne indenfor på et af de nærliggende anlæg, fx forbrændingsanlægget, genbrugspladsen eller rensningsanlægget. Her møder eleverne mennesker, der beskæftiger sig med forsyningsvirksomhed til daglig, og de får lejlighed til at sanse og opleve alt i original skala. Eleverne får førstehåndserfaringer fra mødet med virkeligheden, og deres erindringsbilleder fra besøget kan dyrkes videre i YderZonens stationer.

Book et besøg
Du kan booke et besøg for din klasse her.
Yderzonen ligger i Næstved og er etableret af affaldsselskabet AffaldPlus.