Juni 2012 - Fremvisning af varmecentralen

Tirsdag eftermiddag samles 15 elever fra Sjælsøskolens SFO. De skal med på rundvisning i skolens varmecentral.

De 15 børn, som alle er drenge, har det til fælles, at de er interesserede i teknik og ny viden. ”De/Vi er lidt nørdede på den gode måde.” smiler Anders Breindahl, som er den pædagog, der har arrangeret turen for SFO børnene.

NCCs entreprisechef – Michael Edsberg, som er ansvarlig for de tekniske opdateringer på skolerne, viser rundt i varmecentralen og forklarer om ventilationsanlæg, vandbeholdere og varmeanlæg.Børnene er nysgerrige og lidt nervøse
Eleverne er spændte, men stemningen bliver lidt alvorlig, da Michael Edsberg understreger sikkerhedsreglerne. ”For man kan brænde sig slemt, hvis man rører på noget, man ikke har fået lov til.”
Der lyder begejstret mumlen, idet drengene går ind i varmecentralen. Alle børnene er ivrige efter at mærke på de store skinnende rør, som kommer op fra gulvet og løber hen over hovederne på dem.

Den næste halve time bliver drengene fodret med teknisk viden. De hører om vandet – hvordan det bliver brugt til bad, toilet, i skolekøkken osv. De snakker om varmen, isolering, co2, isbjørne og atmosfærerne.

Drengene får mulighed for at kigge ind i det store ventilationsanlæg, eller pengeskabet som de hurtigt omdøber det. Michael forklarer, hvordan varmen bliver genbrugt, og drengene får straks konkluderet, at så må det være godt at prutte i gymnastiksalen, for så bliver den genbrugt.

Da turen er forbi vælter drengene ud i det dejlige solskin. De kaster sig over den første fodbold de ser. Nu er det blevet tid til at brænde lidt energi af…