På Sjælsøskolen er det ikke kun i skoletiden, at eleverne har fokus på ESCO projektet. I SFOen bliver børnene også mindet om, at de skal spare på vandet, slukke lyset og huske at slukke for varmen når de lufter ud.


Ildsjælen sætter gang i tingene

Årsagen til denne reminder i SFO´en hedder Anders Breindahl. Han er primus motor for, at energibesparelse også er noget, man taler om i eftermiddagstimerne på Sjælsøskolen.

Anders er pædagog i SFO´en, og så sidder han med i Sjælsøskolens ESCO arbejdsgruppe. Han er interesseret i teknik og miljøbesparelser, og derfor har det været et naturligt skridt for ham at involvere SFO børnene i ESCO projektet.


Han har blandt andet fået en gruppe drenge til at  lave plakater, og så har han arrangeret Fremvisning af varmecentralen ”Jeg har egentlig ikke brugt den store forberedelsestid, men det er klart, at sådanne projekter kræver en pædagog, der har lidt interesse for emnet.” Forklarer Anders. 


SFO kan noget andet end skolen

I SFO er der frie rammer for, hvad børnene beskæftiger sig med. Der er ikke noget pensum eller en tidsramme, som skal overholdes. Det giver nogle begrænsninger, men det giver bestemt også nogle muligheder, mener Anders Breindahl.
Der er god tid til at sidde ved computeren og finde billeder til plakater, når man er i SFO. Det er heller ikke noget problem at afse tid til en rundtur i varmecentralen. Det skal godt nok koordineres, og eleverne skal lige samles, men i SFO´en har vi netop tid til fordybelse.

Børnene bestemmer selv, om de vil være med
Det er frivilligt, om børnene har lyst til at deltage i de projekter, Anders sætter i gang. Eneste krav er, at hvis man har meldt sig til at deltage, så skal man også gøre det færdigt. Det er ok, at sige nej tak, men har man sagt ja, er man med hele vejen.

Det giver en stor værdi, at børnene er interesserede og selv har valgt at være med. På den måde får vi fat i de elever, der har interesser, vi kan bygge videre på. Han fortsætter ” ESCO er faktisk et rigtig godt projekt for de elever som synes, at ny viden er sjov.”

Er du interesseret i at høre mere om, hvordan Sjælsøskolens SFO arbejder med ESCO, kan du kontakte skolens ESCO gruppe på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.