Maj 2012 - Vedbæk Skole sætter ESCO på kortet.

På Vedbæk skole har to lærere fundet på en rigtig god ide. De har gjort energibesparelse til noget spændende og udfordrende for elever på alle klassetrin.

Elsebeth Troelsgård og Katja Vinholt er med i arbejdsgruppen på Vedbæk skole. Da de blev bedt om at overveje, hvordan Vedbæk skole kunne arbejde med energibesparelse, lod de sig inspirere af "vidste du" listen. En liste som blev præsenteret på et kick off seminar i september måned sidste år. Elsebeth forklarer, at valget faldt på denne liste, fordi de ønskede at pirre elevernes nysgerrighed og få dem til at tage ejerskab for projektet.

 

”Vidste du” og ”Gæt”
Kortene er opbygget således at temaerne el, vand og varme har hver sin farve. Der er to typer kort: "Gæt" og "Vidste du". ”Vidste du” kortene formidler informationer om energiforbrug mens ”gæt” kortene hurtigt giver anledning til en lille konkurrence mellem eleverne.
På alle kort er kroner og øre besparelser oversat til en "valuta", som eleverne kan forholde sig til. Det kan være alt lige fra slikkepinde til iPhones og Legoklodser.

Positive tilbagemeldinger
"Vi har fået mange positive tilbagemeldinger fra elever, der synes at kortene er rigtig sjove" fortæller Katja. Enkelte elever har endda tjekket, at svarene var korrekte. "Så det er heldigt, at vi har gjort vores forarbejde grundigt" griner Elsebeth.

Vores store forarbejde kom desværre ikke med
Næste gang Elsebeth og Katja skal arbejde med et energiprojekt,  vil de fra start benytte det afkrydsningsskema som projektgruppen har udleveret. ”Vi har brugt mange timer på at finde hjemmesider og krydstjekke oplysninger. Det forarbejde havde været relativt nemt at plotte ind i skemaet, mens vi tjekkede siderne” fortæller Katja.

Elsebeth og Katja anbefaler derfor andre at huske skemaet fra start. Så undgår man, at det opleves som en ekstra opgave at få materialet på hjemmesiden.


Vil du høre mere om energikortene på Vedbæk Skole, er du velkommen til at kontakte Elsebeth Troelsgård på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller Katja Vinholt på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. .

Du finder kortene fra Vedbæk Skole i Inspirationsmaterialet her på hjemmesiden.