I Nyhedsbrevet kan du denne gang læse et portræt af teknisk serviceleder, Jørgen Stenersen, vi inviterer til opfølgningsmøde i uge 47/48, og så kan vi fortælle at ESCO-projektet er indstillet til hele to innovationspriser.

Nyhedsbrev ESCO ‐ september 2013

Portrætserie

I dette nyhedsbrev tager vi hul på vores nye portrætserie af teknisk servicelederne på alle kommunens skoler. Denne gang præsenterer vi Jørgen Stenersen fra Ny Holte Skole. Han har længe brændt for miljø og energibesparelser. I portrættet kan du bl.a. læse om, hvordan Jørgen arbejder med ESCO i det daglige, og hvilke tiltag han har haft størst succes med. Bliv oplyst og inspireret af Jørgen Stenersen. Læs hele portrættet af Jørgen herInnovationspriser


KTC's innovationspris
Vi er blevet indstillet til ”KTC innovationspris 2013”. Formålet med prisen er at påskønne innovative løsninger i den kommunale sektor.

Dette års særlige fokus er samarbejde. ESCO-projektet er blevet udvalgt pga. samarbejdet både internet i kommunen, mellem Skole og Familie og Rudersdal Ejendomme, samt samarbejdet med den eksterne entreprenør NCC, der garanterer besparelser på skolerne.

Prisen bliver uddelt fredag den 20.9.13.

KL's innovationspris
Vi dyster også mod andre kommuner om at vinde "KL’s innovationspris 2013". Projektet bliver vurderet inden for 5 kriterier: Dets banebrydende karakter, om projektet er gennemført, om det har skabt værdi i kommunen, om det har bidraget med nyskabende metodeudvikling, og sidst om det har været katalysator for andre projekter.

Om ESCO-projektet vinder, afgøres på KL’s innovationsdag den 25. november 2013.

 


Spørgeskema om merforbrug


Vi vil fremover hver måned sende et spørgeskema ud til alle skolernes tekniske serviceledere. De har alle på forhånd givet tilsagn om at støtte op om projektet, hvilket vi er meget glade for.

Når spørgeskemaerne er indkommet får Jens Røschmann (Ejendomme), Søren Hansen (Ejendomme) og Michael Edsberg (NCC) dem til gennemsyn, og hvis de ændrede forhold giver anledning til en ændring af baseline, vil denne blive justeret. Skolerne vil få information om eventuelle foretagne ændringer af baseline. Ændringerne af baseline vil, hvis relevant, blive foretaget hvert kvartal.

Hvis vi ikke modtager jeres besvarelse til den aftalte dato, vil jeres forbrug fremover ikke blive korrigeret, hvis der har været ekstraordinære udsving. Dvs. at skolen selv kommer til at afholde evt. merudgifter. Derfor er det yderst vigtigt, at vi får disse tal fra jer. Hvis teknisk servicelederne er på ferie eller syge, må I derfor internt aftale, hvem der så skal besvare spørgeskemaet, og sørge for at vedkommende får det.

 


Ny ESCO-kommunikationsmedarbejder


Pernille Skanderup er startet som ny kommunikationsmedarbejder i et barselsvikariat for Helle Milton Carlslund.

Her kan du se, hvem Pernille er, og hvordan hun vil arbejde med ESCO-projektet:

Pernille vil bl.a. stå for kommunikationsopgaver i forbindelse med udsendelse af spørgeskemaer, opdatering af infoskærme, nyhedsbreve, artikler og indhold til escoler.dk, events, konkurrencer og meget andet. Hvis I har en god historie til Pernille, kan I kontakte hende på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 46114426.

 


Konkurrence


Husk ESCO konkurrencen, hvor vi gerne vil have jeres bedste historier om de ESCO-aktiviteter I har været engageret i.

Der er 20.000 kr. til 1. pladsen, 10.000 kr. til 2. pladsen og 5.000 kr. til 3.pladsen. Disse præmier er øremærket ESCO-projekter. Derudover tilfalder der 5.000 kr. til den klasse, årgang, skole eller SFO/SFK, der står bag vinderhistorien.

Send jeres bidrag til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest den 27. september 2013. Vi glæder os til at høre fra jer.

 


ESCO-opfølgningsmøder


I uge 47 og 48 vil vi afholde ESCO-opfølgningsmøder med arbejdsgrupperne på alle skolerne. Her vil vi høre om jeres ESCO-aktiviteter, snakke om skolens aktuelle energiforbrug, og eventuelle punkter I gerne vil diskutere. I vil modtage en invitation i uge 43. 

Hvis I allerede nu har ønsker om en særlig dag, så kan I melde det ud til Rikke Lund Dragsted, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 


Energirapporter på escoler.dk


For fremtiden vil I hver den første mandag i måneden kunne finde de seneste ESCO-energirapporter på http://escoler.dk/index.php/home/teknik/energirapporter. De kan downloades som excel-ark.