Nyhedsbrev april 2014

I dette nyhedsbrev kan du læse elevernes egne energiråd, se billeder fra præmieoverrækkelsen af energikonkurrencen 2013 og læse om teknisk serviceleder på Egebækskolen, Martin Tingrupp-Møller.
Husk at der er deadline for at indstille en ildsjæl den 1.5.14. Derudover er det nu, jeres skole kan ansøge om midler fra ESCO-puljen. Ansøgningsskema ligger på escoler.dk og deadline er 1.6.14 samme dato som deadline for indsendelse af handleplaner.
Energikonkurrencen 2013 – præmieoverrækkelse

Den 18.2.14 blev der holdt præmieoverrækkelse i Rådssalen i Holte for at kåre vinderne af energikonkurrencen 2013. Der blev uddelt checks til de 3 vindende skoler, og eleverne holdt oplæg om, hvordan de har arbejdet med ESCO på deres skole.

Læs mere og se billeder her.Elevernes egne energispareråd


Efter præmieoverrækkelsen ved energikonkurrencen, snakkede vi med eleverne fra de 3 vinderskoler, for at høre deres egne bedste energispareråd.

Eleverne havde mange gode forslag: Fx at have koldt vand i en flaske i køleskabet i stedet for at lade vandhanen løbe indtil vandet bliver koldt eller kun at tænde en enkelt lampe inde på værelset i stedet for at lade alt lys brænde.

Læs flere energispareråd her.

 


Portrætserie


Vi fortsætter serien om skolernes tekniske serviceledere (TSL). Denne måned kan du læse om Martin Tingrupp-Møller fra Egebækskolen.

Martin og hans kolleger arbejder primært med elevernes adfærd, og især skolens egne konkurrencer har virkelig motiveret eleverne.

Læs hele portrættet.
Mød den nye tekniske serviceleder på Vedbæk


Flemming Rosner Sørensen er den nye tekniske serviceleder på Vedbæk Skole. Flemming har en fortid som teknisk chef på Alleris Hamlet Hospitalerne. Han har arbejdet med CTS hele sit liv, og glæder sig til de tekniske udfordringer, som ESCO-projektet vil byde på.

Velkommen ombord, Flemming!


 


Femfingerreglen fra Høsterkøb Skole


På Høsterkøbskole har elevrådet lavet 5 huskeregler, der handler om at passe på miljøet, og som alle eleverne skal efterleve.

Se de 5 regler her og bliv inspireret til noget lignende på din skole.Opfølgning på skolerne


Efter vores ESCO-opfølgningsmøder i december fandt vi ud af, at der var en række hængepartier rundt omkring på skolerne. Dem har vi nu sørget for, at der er blevet fulgt op på: Michael Edsberg, NCC og Heine Knudsen, Rudersdal Ejendomme har bl.a. været rundt på alle skolerne og forklare incitamentsordningen samt årets resultat, og der er løbende blevet udbedret fejl og mangler på skolerne.

Hvis I mod forventning stadig oplever, at der er ting, der ikke er blevet ordnet eller svaret på, så kontakt Heine Knudsen på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. . 


Solceller, jordvarme og varmepumper


Flere skoler har udvist interesse for alternativ energi som solceller, jordvarme og varmepumper.
ESCO vil meget gerne arbejde med alternative energiformer, da det passer rigtig godt ind i projektets formål om bæredygtighed om energibesparelser.

Desværre er solceller et område som er lovgivningsmæssigt stærkt reguleret, og der har i en periode været en del usikkerhed omkring fortolkningen, og derfor har vi ikke kunnet være særligt aktive med installation af solcelleanlæg. Vi følger udviklingen tæt og håber, at der findes mere attraktive måder at få det implementeret i kommunerne.

Jordvarme og varmepumper vil fremover blive vurderet i forhold til konkrete projekter. Vi forventer at se flere af disse løsninger i kommunens bygninger.


Energispareprojekter - ESP"


Energispareprojekter (ESP) er besparelsestiltag på kommunens bygningerne og tekniske installationer, som vil kunne spare el, vand og varme, og som ikke er blevet finansieret gennem ESCO. ESP skal kunne tilbagebetales over 8 år, hvor tilbagebetalingstiden for mini-ESCO kun var 5 år.

Hvis jeres skole har en idé til et energispareprojekt, så send en mail til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. . Vi har bare brug for en kort beskrivelse og kontaktperson, så kan vi arbejde videre med det. Send gerne forslag inden påske for at komme med i den første runde. Alle forslag vil blive vurderet og tilbagemelding givet til kontaktpersonen.


Invitation til skolerne


Nyt digitalt undervisningsforløb for 7.-9. klassetrin. Bliv klar til reformen og spar på skolens energiforbrug.

Enact.dk inviterer Rudersdal kommunes skoler til at være med, når vi i fællesskab med lærere, skoler og kommuner udvikler et tværfagligt digitalt undervisningsforløb til udskolingen, der har fokus på praksisorienteret læring, energisbesparelser og gamification.

LÆS MERE

Kontaktperson: Jon Aaen Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. , 60 60 67 69