Nyhedsbrev november 2013

I Nyhedsbrevet kan du denne gang læse et portræt af teknisk serviceleder på Nærum Skole, Mogens Slotved Nielsen, vi præsenterer den nye CTS-konsulent, Heine Knudsen, og så afslører vi vinderne af ESCO-konkurrencen.Portrætserie

Her er anden del i vores portrætserie om teknisk servicelederne. Denne gang kan du læse om Mogens Slotved Nielsen, der har været 4 år på Nærum Skole, og som brænder for energibesparelser gennem tekniske løsninger. Få gode idéer og inspiration til dit eget ESCO-arbejde. Læs hele portrættet af Mogens her. 


Vindere af ESCO-konkurrenceTirsdag den 12.11 blev vinderne af efterårets ESCO-konkurrence kåret.

1. præmien og 25.000 kr gik til 2.a og 2.b på Nærum skole.
2. præmien og 15.000 kr gik til 9.a og 9.b på Skovlyskolen
3. præmien og 10.000 kr gik til 7.z på Ny Holte Skole

Læs mere om indslagene og se vindervideoen "ESCO-man" her.

Tillykke til vinderne, og tak for alle de indsendte bidrag. 


Nyt medlem af ESCO-følgegruppen


Heine Knudsen fra Rudersdal Ejendomme er den nye repræsentant i ESCO-følgegruppen efter Jens Røschmann. Se Heines præsentation her:

Heine er ansat som CTS-konsulent og har en stor teknisk viden, så tøv ikke med at tage fat i ham, hvis I har problemer med de tekniske installationer på skolerne: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 46112213.ESCO-opfølgningsmøder


Vi har nu fået næsten alle mødedatoerne i hus. Vi håber, at hele arbejdsgruppen kan deltage og ser frem til at møde så mange af jer som muligt til en spændende snak om fremtidige ESCO-aktiviteter på skolerne. I kan stadig nå at melde tilbage til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. , hvis der er nogle særlige emner I gerne vil diskutere på mødet. 


Baselines - ny budgetmodel


Fra næste år træder en ny budgetmodel i kraft. Energibudgetterne for hver enkelt skole vil fremadrettet blive målt i enheder (for hhv. vand, varme og el) og beregnet ud fra en enhedspris.

Ved årets start udmeldes til skolen et antal enheder samt en pris pr. enhed. På den måde, vil skolerne ikke blive belastet af udsving i energipriserne hen over året. Prisen er fastsat af Ejendomme og er baseret på aktuelle priser.

Hvis en skole bruger færre enheder end fastsat, ”betales” alene for de ekstra enheder, som er forbrugt efter den enhedspris der fastsættes ved starten af året. Skolen får dermed økonomisk gevinst af dette mindre forbrug.

Denne skelnen mellem de forskellige energiformer, vil også påvirke vurderingen af skolernes forbrug. Der er nemlig stor forskel på, hvor dyr hver enkelt post er - varme er fx langt dyrere end både el og vand. Dette vil fremadrettet indgå i ESCO-styregruppens vurdering af hvilken skole, der sparer mest på energien. I konkurrencen træder de nye vurderingsparametre også først i kraft til næste år, 2014.

Evt. spørgsmål kan rettes til Heine Knudsen, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. , tlf: 46112213