I nyhedsbrevet for marts kan du læse om ESCO Projektgruppens besøgsrunde på skolerne. Du kan læse om de handleplaner som skolernes arbejdsgrupper skal lave. Så kan du se, hvad EU kommissær - Connie Hedegaard mener om Rudersdal Kommunes arbejde ESCO. Du får nyeste opdateringer om skærmene på skolerne, logo- og plakatkonkurrencen, og en reminder om ESCO eventet til september.....................

Besøgsrunde på skolerne

Projektgruppen er i fuld gang med en udbytterig møderunde på skolerne. Temperaturmålingen for den aktuelle ESCO indsats viser, at der arbejdes med mange gode projekter som blogs, ESCO-indeks og temadage.

På møderunden har vi talt om, hvordan skolernes medarbejdere, elever og forældre bliver informeret om ESCO projektet. I den forbindelse er alle arbejdsgrupper blevet tilbudt at booke Bente Andersen-Ledet og Michael Edsberg, Adfærdspsykolog og Teknisk ansvarlig fra NCC, til orienteringsmøder omkring ESCO.

Handleplaner

I april måned skal arbejdsgrupperne følge op på handleplanerne fra november 2011. Arbejdsgrupperne skal fortælle, hvordan det går med de ideer, som skolerne har forpligtigede sig til at arbejde med.Projektgruppen sender en skabelon til opfølgningen sidst i marts. Deadline for indlevering er 20. april. De opdaterede handleplaner skal sendes til Rikke Lund Dragsted - Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. .

Connie Hedegaard – om ESCO

I forbindelse med ansøgninger om fondsmidler blåstempler EU Kommissær Connie Hedegaard, ESCO projektet i Rudersdal Kommune. Det er en opmærksomhed, vi er meget stolte af. Den minder os om, at vores ESCO projekt er en lille, men vigtig brik i den globale klimaindsats.

 
 

ESCO event

Kick off seminaret sidste år var en stor succes, og som lovet følger vi nu op med endnu en ESCO event. 11.september 2012 planlægger projektgruppen en ESCO eftermiddag for alle skolernes arbejdsgrupper. Der bliver tale om et arrangement fra kl. 12.30 - 16.00. I får selvfølgelig de nærmere detaljer, når tiden nærmer sig, men reserver dagen allerede nu.

Skærmene

Michael Edsberg fra NCC tænder skærmene i ugen op til påske. Hermed starter nedtællingen til 10. april, som bliver den endelige startdato. Nedtællingen er nødvendig, fordi vi må sikre os, at alle skoler har en tændt skærm, når informationerne begynder at rulle.

Skolernes mulighed for selv at lægge information på skærmene blev drøftet med enkelte arbejdsgrupper på møderunden. Lokal information på skærmen kan være en rigtig god måde at få ESCO helt tæt på eleverne. Det kræver dog, at skolerne selv afsætter ressourcer til administration af disse sider.

I første omgang er det mest hensigtsmæssigt med en central administrator af skærmen. Efter sommerferien vil projektgruppen dog følge op på ideen om lokal administration. Hvis interessen er stor, arbejder vi videre med muligheden.

Målingerne af energiforbruget er klar til august. Det vil blive nemt at bruge målingerne i undervisningen, da skærmbilledet vil kunne ses på smartboards ude i de enkelte klasser.

Logo Konkurrence

ESCO konkurrencen er skudt i gang. Vi skal have fundet et logo og slogan. Alle klasser i Rudersdal Kommunes skoler kan deltage. Konkurrencen er delt i to kategorier: 0.-5. og 6.-10. klassetrin. En vinder fra hver kategori præmieres med 17.500 kr. Præmierne overrækkes til skolerne, som selv må afgøre, hvad pengene skal bruges til. Det skal dog bemærkes, at 5.000 kr. er øremærket den klasse som har indsendt vinderforslaget.

Forslag fremsendes elektronisk til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. . Deadline for deltagelse er 14. maj 2012, og vinderne offentliggøres 11. juni 2012


Til skolens lærere og pædagoger har projektgruppen udarbejdet en flyer med konkurrencereglerne.Projektgruppen har også lavet plakater som skal fange elevernes interesse for konkurrencen. Vi håber, at I vil hænge plakaterne op synlige steder ude på skolerne.

Spørgsmål og gode ideer

Husk, har du en sjov ide eller en god historie, så kontakt kommunikationsmedarbejder Helle Milton Carlslund på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. .