Nyhedsbrev juni 2014

I dette nyhedsbrev ønsker vi god sommerferie med en hilsen fra Martin Tinning, du kan læse en artikel om 3 ESCO-ildsjæle samt blive klog på Simon Eriksen, der er teknisk serviceleder på Skovlyskolen.

ESCO i Fremtidens Skole - Q&A med Martin Tinning


Skolechef Martin Tinning mener, ESCO skal være med til at sætte ressourcer og bæredygtighed på dagsordenen i Fremtidens Skole. Læs her mere om, hvilke perspektiver, han ser for ESCO.


Q&A med Martin Tinning - 4 skarpe spørgsmål

ESCO ildsjæle brænder igennem på skolerne


Med engagement og personlige fokuspunkter bidrager ESCO ildsjælene til at gøre en forskel på netop deres skoler, og det kan mærkes på skolernes energibesparelser.

Læs portræt af årets 3 ildsjæle: Kristine Pico fra Sjælsøskolen, Michael Kyllesbach fra Egebækskolen og Elsebeth Troelsgård fra Vedbæk Skole

 


Energirigtig sommerferielukning af skolerne


Sommerferien står for døren, og skolen vil være lukket de næste mange uger. For at der ikke har unødigt energiforbrug på skolen i ferien, kan I allesammen hjælpe til ved at sørge for at:

  • alle PC'er, smartboards, højttalere, projektorer m.v. er slukkede
  • alt lyset er slukket
  • alle døre og vinduer er lukkede
Hvis I har køleskabe i klasserne eller i hjemkundskab, der står tomme hele sommerferien, kan I også med fordel slukke for dem.

 


Portrætserie


Vi er nået til det femte portræt i serien af om skolernes tekniske serviceledere (TSL). Denne måned kan du læse om Simon Eriksen fra Skovlyskolen.

Simon styrer skolens energiforbrug via CTS'en og drømmer om at få solceller på skolens tage.

Læs hele portrættet.
Virksomhedsbesøg på YderZonen - et miljøformidlingsprojekt


Projektgruppen har været på besøg på YderZonen - et miljøformidlingsprojekt, der ligger i Næstved. Her kan skoleklasser lære om vand, energi og affald. 

YderZonen får en varm anbefaling fra os pga. det involverende og æstetiske læringsunivers.

Læs mere her og book selv et besøg.

 


Ny frist for handleplanerne


Flere skoler har spurgt om muligheden for at indsende handleplanerne til august, når der er overblik over detaljeplanlægningen for det kommende skoleår.

Det er der selvfølgelig forståelse for, og vi ser frem til at modtage en masse handleplaner efter sommerferien.


Skal jeres skole i nyhederne?


Medierne har stor interesse for ESCO og skolernes arbejde med energi, klima og ressourcer. Derfor er vi ved at lave et katalog over jeres bedste ESCO-historier, som kan bruges, når vi skal kommunikere med pressen om ESCO.

Vi vil derfor gerne høre fra jer, om de mest succesfulde ESCO-tiltag jeres skole har prøvet kræfter med. Det kan være alt fra tekniske tiltag, der giver markante energibesparelser, til elevernes og lærenes arbejde med ESCO.

Send jeres historier til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. .