I Nyhedsbrevet for juni kan du læse om den store logo og slogan konkurrence, vinderen blev 4.a fra Vedbæk skole. Du kan også læse om en ny efteruddannelse til tekniske servicemedarbejdere, indholdet på ESCO eventen til september og så kan du se, hvordan du abonner på inspirationsmaterialet her hjemmesiden.  

Tak, til ESCO arbejdsgrupperne for handleplaner og for en inspirerende møderunde i april og maj.

Projektgruppen afsluttede i maj måned en møderunde med alle skolernes arbejdsgrupper. Formålet med møderunden var blandt andet at sikre ideudveksling på baggrund af de handleplaner, som arbejdsgrupperne afleverede i april.

Tanken med handleplanerne har været, at give arbejdsgrupperne et styringsværktøj, som de kunne bruge til at deres lokale ESCO aktiviteter på skolerne. I dette skoleår har arbejdsgrupperne afleveret en handleplan i november – som blev revideret i april. Fremover skal skolerne kun revidere deres handleplaner én gang om året, i april måned.


Logo og slogan konkurrencen
 

Mandag den 11. juni blev det afgjort, at 4.a fra Vedbæk Skole og 7.b fra Vangeboskolen blev de to vindere af den store logo konkurrence.

Dommerkomiteen skulle vælge imellem de i alt 180 forslag, som eleverne havde sendt ind.

Dommerkomiteen bestod af:

• Lise Rasted – grafisk designer
• Niels Bo Bojesen – tegner
• Michael Edsberg – entreprisechef NCC
• Rikke Lund Dragsted – ESCO projektgruppen
• Jesper Wass Hansen – adm. chef Skole og Familie

 

Det var ikke nogen nem opgave at finde frem til de to vindere, for der var rigtig mange gode og gennemarbejdede forslag.

Borgmester Erik Fabrin og NCC Direktør Martin Manthorpe havde æren af at overrække 5.000 kroner til hver af de to vinderklasser og 12.500 til de vindende klassers skoler

Det endelige ESCO logo, er tegnet af Josefine Lysen fra 4.a på Vedbæk Skolen.

 

Tekniske servicemedarbejdere

Skolernes tekniske servicemedarbejdere spiller en meget central rolle i ESCO projektet. Derfor tilbydes de et efteruddannelseskursus i styring af varmeanlæg mm. Der er mulighed for at melde sig til et af følgende kurser:

  • Første hold afholdes 27.- 28. august, med opfølgning den 1. oktober
  • Andet hold afholdes 3.-4. september, med opfølgning 8. oktober. 

Begge kurser følges op med et CTS kursus på eget anlæg.

Tilmelding skal ske hos Administrativ driftskonsulent Rikke Lund Dragsted på, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Skoleledermøde

Mandag den 25. juni kl. 10.00 - 11.30 afholdes et skoleledermøde i Lille sal i Birkerød Administrationscenter.

Her vil alle skoleledere blive opdateret på seneste nyt om ESCO projektet. Skolelederne vil blandt andet blive præsenteret for projektets økonomiske baggrund både i forhold til den overordnede økonomi for hele projektet, men også på lokalt niveau.

Skolelederne får desuden en afklaring omkring en ny incitamentstruktur, som indeholder forskellige bonusordninger.
 

ESCO Event

Tirsdag den 11. september kl. 12:30 – 16.00 afholder vi for anden gang ESCO event for skolernes arbejdsgrupper. Også denne gang venter et spændende program, som både indeholder læring og underholdning. Eventen finder sted i Store sal ved Birkerød Administrationscenter.

Vi indleder eftermiddagen med en workshop, der fokuserer på energimålinger på skolerne. Workshoppen bliver opdelt i tre temaer.

- Ledelse og økonomistyring,

- Tekniske rapporter og energistyring

- Pædagogisk formidling og integration i undervisningen.

Efter en lille pause vil Peter Lund Madsen underholde med et oplæg, som blandt andet berører temaerne adfærd og vaner i forhold til energibesparelse.
 

Informationsskærmene

Informationsskærmene har været i gang siden påske. Nogle skoler har desværre oplevet startvanskeligheder med den internetforbindelse, som skærmene er koblet til. Netforbindelserne er nu blevet tilpasset, så skærmene kan køre uden forstyrrelser.

Efter sommerferien er energimålingerne klar, det betyder, at sparometrene vil blive vist på den nederste del af ESCO skærmen. Det bliver desuden muligt at vise skærmens billeder inde i klasselokalerne på IWB via linket http://i-touch.dk/esco/. Du kan finde linket på www.escoler.dk

 

www.escoler.dk

På den nye hjemmeside www.escoler.dk er der rig mulighed for at holde sig opdateret på, hvad der sker i ESCO verdenen. Du kan se, hvad andre skoler arbejder med, læse ESCO historier, finde kontaktoplysninger og inspirationsmateriale til dit næste ESCO projekt.

Det er tanken, at inspirationsmaterialet skal opdateres i takt med, at I gennemfører energiprojekter på skolerne. Så husk, har du arbejdet med et energiprojekt, som andre skoler kan blive inspireret af, så send det til Helle Milton Carlslund på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. .
 

Abonner på inspirationsmaterialet

Du kan abonnere på det inspirationsmateriale som ligger på hjemmesiden. På den måde kan du nemt og hurtigt holde dig opdateret på ESCO projektet. Du skal blot:

-  Gå ind på inspirationsmaterialet på escoler.dk, og klikke på ”se alt materiale”

-  Så kommer en lille orange knap (RSS feed) frem. Klik på den.

-  Du får en side frem med en masse ”volapyk” på – kopier stien (URL´en)

 

Afhængig af om du bruger Outlook, g-mail eller en helt tredje mail gør du følgende:

g-mail 

- Gå ind på google.dk/reader/ - log ind

- Tryk på ”subscribe”/”Abonner”

- Sæt stien (URL´en) ind i den hvide boks

 Outlook

-          Klik på Filer, Kontoindstillinger og kontoindstillinger igen.

-          Under fanen RSS-feeds – Sæt stien (URL´en) ind i boksen.

-          Klik Tilføj og OK.


Rettelse

Brugerundersøgelsen åbnes i uge 38 for lærerne – så de kan kigge undersøgelsen igennem. I ugerne 39, 40, 41,43 44, 45 er det elevernes tur til at udfylde skemaerne. 
 

Spørgsmål og gode ideer

Husk, har du en spændende ide, en sjov oplevelse, en god historie eller er der information, du savner, så kontakt kommunikationsmedarbejder Helle Milton Carlslund på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.