Nyhedsbrev februar 2015

I Nyhedsbrevet kan du denne gang læse om de flotte energibesparelser, skolerne har leveret i 2014. Du kan se hvilke 5 skoler, der er blevet præmieret, og så kan du læse om spændende tilbud til næste skoleår.
Rekordstore energibesparelser i 2014 I 2014 lykkedes det skolerne at spare 27 % på deres energiforbrug, hvilket er 7 % over forventede niveau.

Omregnet til 2014 kr. bliver den samlede besparelse 6.1 million kr. Energikonkurrence 2014 – vinderne er fundet!Bistrupskolen, Vangeboskolen og Vedbæk Skole har alle sparet 15 % over forventning, og derfor deler de tre skoler 3. pladssen.
Egebækskolen får 2. pladssen, mens Høsterkøb Skole ligger på førstepladssen med en imponerende besparelse på 28 % over det forventede niveau. Se flere billeder fra præmieoverrækkelsen her

 Rudersdal Avis, Frederiksborg Amts Avis

 

Planlægning af skoleåret 2015/16


8. juni inviterer Den bæredygtige skole til en stor fællesdag sammen med Den åbne skole.

En lang række samarbejdspartnere, er inviteret til at præsentere deres tilbud til læringsforløb i skolerne. 
Nogle tilbud er gratis, andre er ikke, nogle tilbud er først til mølle, andre er ubegrænset.

På denne dag får skolerne en fantastisk mulighed for at booke alle samarbejdsaftaler til skoleåret 2015/16. 


I får selvfølgelig flere informationer senere, men husk at sætte kryds i kalenderen allerede nu!


Invitation til samarbejde


Den 5. februar præsenterede fem eksterne samarbejdspartnere deres tilbud til projektpakker for skoleåret 2015/16. 

Repræsentanter fra alle skoler var inviteret til at give deres anmeldelse af tilbuddene. På baggrund af skolernes kommentarer og ideer justeres alle læringsforløb, så de bliver klar til skoleåret 2015/16. 

Der er tale om færdige pakketilbud, som er lige til at tage i brug. Enkelte udbydere tilbyder desuden længere forløb, der kan tilpasses skolernes interesser og behov.
Læs mere om de forskellige tilbud her. 


Afrunding af energiåret 2014


I løbet af marts måned vil Michael Edsberg (NCC) og Heine Knudsen (Ejendomme) tage en rundtur på skolerne med henblik på at afslutte regnskabet for 2014.

De vil gennemgå eventuelle korrektioner af baseline, forklare skolens overperformance og incitament, samt svare på eventuelle spørgsmål.
InspirationsmaterialeHusk, savner du inspiration til et energiprojekt - så kig i inspirationsmaterialet. Her ligger mange konkrete projekter du kan tage fat i.


Tjek fx. denne portal om fjernvarme som Lasse Zetterstrøm fra Toftevangskolen har anbefalet.

 


Den bæredygtige skole på Hop og Rock


Børne og kulturfestivallen Hop og Rock har i år besluttet at fokusere på bæredygtighed.

Vi arbejder på at skabe sjove bæredygtige aktiviteter på festivallen.

Har du en god ide, hører vi meget gerne fra dig. Skriv til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. .