Nyhedsbrev december 2015

I årets sidste nyhedsbrev møder du Dronninggårdskolens science-hold på DR Ultra, du bliver inspireret til at få endnu mere ud af de bæredygtige projektpakker, og så kan du læse om uge 5, hvor bæredygtigheden kommer i fokus. 
Sciencehold på DR-Ultra får ros af klimaministeren


 

 
 


Cyklerne fra Hop&Rock rykker til Birkerød SkoleCyklerne fra Hop&Rock har stået på Bistrupskolen siden efterårsferien. Skolen har designet det bæredygtige logo - så det lyser op, når der trampes i pedalerne.

I starten af det nye år rykker el-cyklerne til Birkerød Skole, som har helt særlige planer med cyklerne.


 


En bæredygtig uge 5 I uge 5 sætter vi ekstra fokus på energiforbruget, så alle skoler kan få en god og energirigtig start på det nye år.  

Alle skoler vil i starten af det nye år modtage et idehæftet, der samler konkrete aktiviteter og handlemuligheder samt kampagnemateriale, som sætter særlig fokus på energirigtig adfærd.

 


Stor forskel på skolernes udbytte af bæredygtige midler 


13 forskellige projektpakker med fokus på bæredygtighed har været til rådighed for alle skoler i dette skoleår. Der er stor forskel på, hvilket udbytte skolerne har fået af de mere end 150.000 kroner, som var afsat. Nogle skoler har sikret sig rigtig mange forløb, mens andre intet har booket.

Mange af projektpakkerne er nu afsluttet eller fuldt booket.
Der er fortsat et par ledige muligheder for resten af skoleåret:

 


Den bæredygtige skole får opmærksomhed i Energiforum Danmark


Projektleder Anette Schjødt Thorsen og CTS koordinator Heine Knudsen har præsenteret de flotte resultater fra Den bæredygtige skole til Energiforum Danmarks netværkskonference på Innovationsfabrikken i Kolding.

Hovedtemaerne var nudging og energiadfærd, og resultaterne fra skolerne i Rudersdal imponerer.

 

 


 Håndværkere opmærksomme på skolernes energi-indsats Ud over at sikre energibesparelser på kommunens skoler, har Den bæredygtige skole ambitioner om at inspirere andre til lignende adfærdsændringer.

Projektleder Anette Schjødt Thorsen omtaler artiklen i onlinemagasinet Dagens byggeri, med flere end 80.000 månedlige læsere, som et skridt i den helt rigtige retning. 


Hjælp din tekniske servicelederIgen i år beder vi jer hjælpe Gregers, Simon, Claus og alle de andre tekniske serviceledere med at energilukke skolen i julen.

Når din sidste time er afsluttet så sluk for projektoren, inden du går på en velfortjent juleferie. Ferielukning af det elektroniske udstyr kan give ekstra store energibesparelser.

 
 

Den bæredygtige skole ønsker en glædelig jul og et energivenligt nytår til jer alle