Energikonkurrencen for 2013 - Flotte besparelser igen i år
Vinderne af Energikonkurrencen 2013 er fundet. Formand for Børne- og skoleudvalget Randi Mondorf og sektionsdirketør i NCC, Jørgen Christensen, overrakte flotte præmiechecks til de 3 vindende skoler, der til gengæld fortalte om de ESCO-tiltag, de har arbejdet med på skolerne.

 -      1. præmien på 25.000 kroner fik Egebækskolen

 -      2. præmien på 15.000 kroner modtog Høsterkøb Skole

 -      3. præmien på 10.000 kroner gik til Vedbæk Skole

 
Store besparelser
Eleverne på Egebækskolen arbejdet intensivt på at sænke energiforbruget på deres skole i hele 2013. Skolen har sparet knap 30% ud over det forventede på deres vand-, el- og varmeforbrug for forbrugsåret 2013. I alt en besparelse på næsten 40%, hvilket svarer til over 220.000 kr.

I energikonkurrencen kommer Høsterkøb på en tæt andenplads med en merbesparelse på 28%, og på tredjepladsen kommer Vedbæk skole, der har sparet 11% ud over det forventede.

Læs om elevernes egne energiråd


En indsats, der batter

Til præmieoverrækkelsen tirsdag den 18.2.14 i Rådssalen i Holte fokuserede Allan Carstensen, områdechef for Teknik og Miljø, på det særlige i, at Egebækskolen udelukkende har vundet på grund af elevernes adfærd. De har nemlig ikke fået udført tekniske installationer, da de kom med i projektet senere end de andre skoler
Efterfølgende ønskede Randi Mondorf, formand for Børne og Skoleudvalget, alle skolerne tillykke med de gode resultater. 

”Det er nogle meget flotte besparelser alle skolerne har fået i hus. Besparelserne svarer nogenlunde til det samlede forbrug på Dronninggårdskolen og Trørødskolen, som er to af kommunens største skoler. Det er virkelig noget, der batter”, siger udvalgsformanden.


Se Frederiksborg Amts Avis og Rudersdal Avis' dækning af prisoverrækkelsen